QADIMGI TURK DAVRI MIFOLOGIYASIGA EGA OBRAZ VA MOTIVLAR (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Turk mifologiyasi tarixiy turk xalqlari ishongan mifologik butunlikka berilgan nomdir. Qadimgi rivoyatlar turkiy xalqlarning qadimgi umumiy e’tiqodi bo’lmish tengrilik elementlarini o’z ichiga olishdan ko’ra ijtimoiy va madaniy mavzularga to’la.Ularning ba’zilari keyinchalik islomiy unsurlar bilan almashtirildi. Mazkur tezisda qadimgi Turk davri mifologiyasiga ega obraz va motivlar to’g’risida qisqаchа bаyоn еtilgаn.