Maktabgacha yoshdagi bolalarning gigiyenasi (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Maktabgacha yoshdagi bolalarning gigiyenasi ularning sog'lom o'sishi va rivojlanishi uchun muhim ahamiyatga ega. Ushbu yoshdagi bolalar, odatda, 0 dan 6 yoshgacha bo'lgan davrni o'z ichiga oladi va bu davrda ularning immun tizimi hali to'liq shakllanmagan bo'ladi. Shuning uchun, gigiyena qoidalariga rioya qilish, bolalarning sog'lig'ini saqlashda muhim rol o'ynaydi. Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning gigiyenasi ularning sog'lom o'sishi va rivojlanishi haqida ma'lumotlar berilgan