XALQARO AUDIT STANDARTLARINI O’ZBEKISTONDA QO’LLASH CHORA-TADBIRLARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Maqolada AXS ni O’zbekiston Respublikasida joriy qilish masalalari atroflicha yoritib berilgan. Audit mohiyati, maqsadi va vazifalari chuqurroq ochib berilgan. O’zbekiston Respublikasida auditorlik tashkilotlari va ularga qo’yilgan talablar, tahliliy yondashuvlar va mavzu bo’yicha yakuniy xulosa va takliflar hamda mamlakatimizda qo’llash bo’yicha ayrim tavsiyalar keltirib o’tilgan.In the article, the issues of introducing International Standards of Auditing in the Republic of Uzbekistan are covered in detail. The essence, purpose and tasks of the audit are revealed in more depth. Audit organizations in the Republic of Uzbekistan and their requirements, analytical approaches and final conclusions and proposals on the subject, as well as some recommendations for application in our country, are presented.