O`zbek she'riyatida intertekst munosabatlar (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqola o'zbek she'riyatidagi intertekstuallikni o'rganib, mumtoz va zamonaviy she'riy asarlarning bir-biri bilan o'zaro ta'siriga bag'ishlangan. Maqolada mavzular, motivlar va oldingi matnlarga havolalardan foydalanish o'rganilib, o'zbek shoirlarining mintaqaning madaniy va adabiy uzluksizligiga hissa qo'shgan holda o'z adabiy o'tmishi bilan muloqot qilishning o'ziga xos usuli ta'kidlangan. Tadqiqot shuningdek, ushbu intertekstual munosabatlarni shakllantirishda tarixiy kontekst, lingvistik tanlov va madaniy o'ziga xoslikning rolini o'rganadi.