KETRIN MENSFILD IJODIDA AYOL OBRAZI VA AYOL TAQDIRI MASALASI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Mazkur maqolada XX asrning qobiliyatli Ingliz yozuvchilaridan biri Ketrin Mensfild ijodida ayol obrazi va ayol taqdirining ifolanishi yoritib berilgan. Shu bilan birga uning qisqa hikoyalarida insoniyat ongining nozikligi va rang barangligi ustalik va badiiylik bilan ochib berilgan.This article sheds light on the image of a woman and the expression of female destiny in the work of Katherine Mansfield, one of the most talented English writers of the 20th century. At the same time, his short stories skillfully and artistically reveal the subtleties and colors of the human mind.Данная статья проливает свет на образ женщины и выражение женской судьбы в творчестве Кэтрин Мэнсфилд, одной из талантливейших английских писательниц 20 века. В то же время в его новеллах мастерски и художественно раскрываются тонкости и краски человеческого разума.