Tazkiyatun nafs tushunchasi va uning ahamiyati (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Islom dinining mohiyatida insonni ma’naviy kamolot darajasiga yetkazish muhim ahamiyatga ega bo‘lib, Qur’on oyatlari orasida tarbiyaga chorlovchi oyatlarning mavjudligi, hadislarda insonning nafsini poklash va axloqini sayqallashga qaratilgan mavzular katta e’tibor berilganligi fikrimizni isbotlaydi. Tazkiyatun nafs tushunchasi va “tazkiya”ning Qur’onda kelgan o‘rinlari, nafsning ma’nolari va uning darajalari ushbu maqolada o’z aksini topadi.