“Boburnoma” asarining nafis va nozik nusxalari (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
“Boburnoma” Zahiriddin Muhammad Bobur tomonidan yozilgan tarixiy va adabiy asar bo‘lib, uning nafis nusxalari boy miniatyuralar va san’at bilan bezatilgan. Bu qo‘lyozmalar davrning madaniyati va ijtimoiy hayotini aks ettiradi. “Boburnoma”ning nozik nusxalari asarni nafaqat tarixiy hujjat sifatida, balki san’at asari sifatida ham o‘rganish imkonini beradi."Boburnama," written by Babur, is a historical and literary work, with refined manuscripts adorned with exquisite miniatures and art. These manuscripts reflect the culture and social life of the era, making "Boburnama" significant not only as a historical document but also as a work of art.