Markaziy bank monetar siyosati transmission mexanizmidagi iqtisodiy qarashlar (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Markaziy bankning pul massasini o‘zgartirish orqali nominal foiz stavkaga ta'siri olimlar tomonidan baxsdan xoli bo‘lsada, ammo markaziy bank tomonidan uy xo‘jaliklari va firmalarning xarajatlariga qay yo‘sinda ta'sir ko‘rsatishi borasida turli qarashlar muvjud.