“ЖОМЕЪУ-Л-БАЁН” АСАРИНИНГ ҚЎЛЁЗМАЛАРИ, БОСМА НАШРЛАРИ ВА АСАР МУҲАҚҚИҚЛАРИ ФОЙДАЛАНГАН ҚЎЛЁЗМАЛАР (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Мазкур мақолада Имом Табарийнинг Жомеъу-л-баён асарини тадқиқ қилган олимлар фойдаланган қўлёзмалар таҳлил қилинади. Асарнинг турли даврларда ёзилган қўлёзмалари турли кутубхоналарда сақланиб келмоқда, жумладан Миср, Ҳалаб, Санъо ва Теҳрондаги кутубхоналарда. Мустафо ибн Муҳаммад ал-Бобий ал-Ҳалабий томонидан тадқиқ этилган Нажд амирларига тегишли хусусий қўлёзма ҳозирги босма нашрлар учун асосий манба бўлган. Ушбу қўлёзмалар асосида кўплаб босма нашрлар тайёрланган бўлиб, улар исломий илмлар ва тарихий манбаларни ўрганишда катта аҳамият касб этади.