QADIMGI YOZUVLARNING ILMIY-NAZARIY TALQINLARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada yozuvning ijtimoiy ahamiyati, uning kelib chiqishidagi omillar, ilmiy-nazariy talqinlari va uning turli davr, turli mintaqalardagi ko`rinishi va farqi yuzasidan so`z boradi. В данной статье говорится о социальной значимости письменности, факторы её происхождения, её научные и теоретические интерпретации, а также различные периоды, явления и различия в разных регионах.This article talks about the social significance of writing, factors of its origin, its scientific and theoretical interpretations, as well as various periods, phenomena and differences in different regions.