To'g'ridan-to'g'ri xorijiy investitsiyalarining O'zbekiston iqtisodiyotidagi o'rni (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
O'zbekiston iqtisodiyoti so'nggi yillarda jadal rivojlanish jarayonida bo'lib, bu jarayonda to'g'ridan-to'g'ri xorijiy investitsiyalar muhim rol o'ynaydi. Xorijiy investitsiyalar, mamlakatning iqtisodiy o'sishini ta'minlash, yangi ish o'rinlarini yaratish, texnologiyalarni joriy etish va xalqaro bozor bilan integratsiyalashuvni kuchaytirishda muhim ahamiyatga ega