(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Moliyaviy instrumentlar zamonaviy iqtisodiy faoliyatning ajralmas qismi hisoblanadi. Ular investorlar, korxonalar va boshqa moliya tashkilotlari uchun turli xil moliyaviy operatsiyalarni amalga oshirish imkoniyatini yaratadi. Moliyaviy instrumentlar bilan bog‘liq bo‘lgan hisobga olish va baholash jarayonlari, iqtisodiyotning shaffofligini va samaradorligini ta'minlashda muhim rol o'ynaydi.