(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada jamiyatda ayollarni mavqeyini ta’minlashda gender tenglik munosabatlarining xuquqiy ahamiyati haqida tahlillar berilgan . XX - XXI asrlarda jamiyatning dolzarb muammolaridan biri sifatida gender tenglik masalalarini qayta ko'rib chiqish va uni amaliy o'zgartirish masalalari katta o’rin egallagan. Ushbu o'zgarishlarning asosiy yo'nalishi ayollarning mehnat va ijtimoiy faoliyatning turli sohalarida tutgan o'rni va roliga yangicha qarashda, har ikkala jins vakillarining motivlari, manfaatlari, pozitsiyalari va faoliyatining uyg'unligi g'oyasidadir.