(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Yuridik shaxslar tomonidan to‘lanadigan yer solig‘i iqtisodiy siyosatning muhim tarkibiy qismi bo‘lib, mamlakatimizda yer resurslaridan samarali foydalanish va davlat budjetini to‘ldirishda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu soliq turi, asosan, yuridik shaxslar tomonidan, ularning balansida mavjud bo‘lgan yer maydonlari uchun to‘lanadi va bu orqali mamlakat iqtisodiyoti uchun muhim moliyaviy resurslar shakllantiriladi. Ushbu tadqiqotda, yer solig‘ining hisobotini topshirish tartibini ko‘rib chiqamiz. Land tax paid by legal entities is an important component of economic policy and plays an important role in effective use of land resources in our country and filling the state budget. This type of tax is mainly paid by legal entities for the land areas on their balance sheets, and through this, important financial resources for the country's economy are formed. In this study, we will consider the procedure for submitting a land tax report. Земельный налог, уплачиваемый юридическими лицами, является важной составляющей экономической политики и играет важную роль в эффективном использовании земельных ресурсов в нашей стране и наполнении государственного бюджета. Этот вид налога в основном уплачивают юридические лица за земельные участки, находящиеся на их балансе, и за счет этого формируются важные финансовые ресурсы для экономики страны. В данном исследовании мы рассмотрим порядок сдачи отчета по земельному налогу.