(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Sement toshi-sement aralashmasining qotib toshga aylanishi; sementrator-himoya quvurlarini quduq o‘qi bo‘ylab markazlashtirish vazifisini bajaruvchi jihoz. Bufer suyuqlik ikkita suyuqlikning bir-biriga aralashib ketishini oldini olishsh. Filtratsion qobiq - burg‘ilash eritmasini quduq devorlariga sizishi natijasida hosil bo‘ladi. Conversion of cement stone-cement mixture to solid stone; a device that performs the task of centering the cementator-protection pipes along the axis of the well. A buffer liquid prevents two liquids from mixing. Filtration crust is formed as a result of seepage of drilling fluid on the walls of the well.