(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
This thesis explores sociolinguistic variations in digital communication, focusing on how online platforms influence language use based on social factors such as age, gender, education, and region. The study examines different forms of digital interactions, including social media posts, texting, and online chats, to identify linguistic variations across user demographic. Ushbu tadqiqot raqamli kommunikatsiyadagi sotsiolingvistik o‘zgarishlarni o‘rganadi va onlayn platformalarda yosh, jins, ta’lim va hudud kabi ijtimoiy omillar tildan foydalanishda qanday ta’sir ko‘rsatishini tahlil qiladi. Tadqiqotda turli raqamli muloqot shakllari, jumladan ijtimoiy tarmoqlardagi postlar, SMS yozishmalar va onlayn suhbatlar o‘rganilib, foydalanuvchilarning demografik guruhlari bo‘yicha til o‘zgarishlari aniqlanadi.