(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Toʻqimachilik sanoati dunyoda qishloq xoʻjaligidan keyin ikkinchi oʻrinda turadi. O’zbekistonda to'qimachilik sanoati mamlakat tomonidan olinadigan valyutaga katta hissa qo'shadi. To‘qimachilik sanoati mamlakatimizda ko‘plab aholini ish bilan ta’minlamoqda. Toladan matoga ishlov berish jarayonida havo, suv va shovqin ifloslanishi kabi atrof-muhit muammolari haqida xabardorlikka urg'u berish hozirgi sharoitda juda muhimdir. Ushbu maqolaning asosiy maqsadi ushbu muammoning sabablari, oqibatlarini tushuntirish.