(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu tadqiqot jismoniy tarbiyani talabalarning kundalik turmush tarziga kiritishning nazariy usullarini ishlab chiqish va takomillashtirishni o'rganadi. Harakatsiz turmush tarzining kuchayishi sharoitida faol turmush tarzini saqlab qolish muhimligini e'tirof etgan holda, tadqiqot nafaqat jismoniy tayyorgarlikka, balki psixologik, ijtimoiy va tarbiyaviy jihatlarni ham o'z ichiga olgan keng qamrovli nazariy asosni yaratishga qaratilgan. Maqsad talabalar o'rtasida barqaror jismoniy faoliyat odatlarini rag'batlantiradigan yaxlit yondashuvni yaratishdir. Ushbu maqolada kundalik hayotda to’g’ri ovqatlanish gigienasi, taktika usullari va jismoniy yuklamani to’g’ri berish orqali sog’lomlashtiruvchi mashqlarning xotin-qizlar sog’ligiga ahamiyati to’g’risida so’z olib boramiz.