(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ўзбекистон Республикаси Конституциясининг 13‑моддасида — инсон, унинг ҳаёти, эркинлиги, шаъни, қадр-қиммати ва бошқа дахлсиз ҳуқуқлари олий қадрият ҳисобланиб, ушбу ҳуқуқ ва эркинликлар Конституция ва қонунлар билан ҳимоя қилиниши, 28‑моддасида — айбланувчига ўзини ҳимоя қилиш учун барча шароитлар таъминлаб берилиши, 55‑моддасида эса ҳар кимга ўз ҳуқуқ ва эркинликларини суд орқали ҳимоя қилиш, давлат органларининг ҳамда бошқа ташкилотларнинг, улар мансабдор шахсларининг ғайриқонуний хатти-ҳаракатлари устидан судга шикоят қилиш ҳуқуқи кафолатланиши мустаҳкамлаб қўйилган[1]. [1] Ўзбекистон Республикасининг Конституцияси // URL: https://lex.uz/docs/6445145 (мурожаат вақти: 22.04.2024).