(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Бугунги кунда илм-фан соҳаси ва инновацион фаолиятни ривожлантириш, илмий-техник салоҳиятдан самарали фойдаланиш, мамлакатимиз илм-фанининг илғор ютуқлари ва истиқболли инновацион технологияларни ишлаб чиқаришга кенг жорий этиш, пировард натижада иқтисодиёт тармоқлари ва тадбиркорлик фаолиятини янада ривожлантириш Ўзбекистонда амалга оширилаётган ислоҳотларнинг муҳим йўналишларидан биридир. Ушбу мақолада миллий иқтисодиётда янги илмий ишланмаларни тижоратлаштиришнинг ташкилий-иқтисодий механизмларининг назарий-услубий асослари ёритилган.