(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Byudjet mablag'laridan samarali foydalanish davlat maqsadlariga erishish va aholi farovonligini ta'minlash uchun juda muhimdir. Ushbu tezis byudjet mablag'larini taqsimlash, taqsimlash va monitoring qilishning amaldagi mexanizmlarini o'rganadi, samarasizlikni aniqlaydi va takomillashtirish strategiyasini taklif qiladi. Keng qamrovli adabiyotlarni ko'rib chiqish, mavjud usullarni tahlil qilish va empirik baholash orqali tadqiqot byudjet fondini boshqarishda shaffoflik, samaradorlik va hisobdorlikni oshirish bo'yicha amaliy tavsiyalar beradi.