(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu tezis byudjet tashkilotlarida smetalarni tuzish va tasdiqlashning amaldagi tartiblarini o'rganadi, asosiy muammolarni aniqlaydi va takomillashtirish modelini taklif qiladi. Tadqiqot resurslarni taqsimlashni optimallashtirish va xatolarni minimallashtirishga qaratilgan mavjud jarayonlarning samaradorligi, shaffofligi va aniqligini tahlil qiladi. Taklif etilayotgan echimlar ilg'or tajribalar va texnologik yutuqlarga asoslangan bo'lib, davlat sektori muassasalarida moliyaviy menejmentni yanada samarali boshqarish uchun asos yaratadi.