(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Mazkur maqolada bolaning maktabga moslashuvining pedagogik hamda psixologik omillari haqida hamda ularning bolaning psixikasiga qay tarzda ta`sir etishi to`g`risida fikr yuritilgan. Shuningdek, o`z navbatida o'quvchisining o'zini-o'zi qadrlashi va kayfiyatining pasayishi, bilimlarni yetarli darajada o'zlashtirish, yetakchi faoliyat - bu o`yin faoliyati, haqida ma`lumot keltirilgan.В данной статье рассматриваются педагого-психологические факторы адаптации ребенка к школе и то, как они влияют на психику ребенка. Также, в свою очередь, приводятся сведения о снижении самооценки и настроения школьника, адекватном усвоении знаний, ведущей деятельностью является игровая деятельность. This article discusses the pedagogical and psychological factors of the child's adaptation to school and how they affect the child's psyche. Also, in turn, information is given about the decrease in self-esteem and mood of the student, adequate assimilation of knowledge, the leading activity is the game activity.