(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqola 1918 yildan 1991 yilgacha bo'lgan davrda Markaziy Osiyodagi universitetlar va ularning kutubxonalarining tarixiy rivojlanishini o'rganadi. Asosiy e'tibor bu davrda universitet kutubxonalarining jamiyatdagi rolini, xususan sovet ta'siri sharoitida tushunishga qaratilgan. Tadqiqotda ushbu muassasalar mintaqaning intellektual va madaniy rivojlanishiga qanday hissa qo'shganligi hamda ular duch kelgan muammolar ta'kidlangan. Tarixiy tahlil va arxiv manbalarini ko'rib chiqish kombinatsiyasi orqali maqola universitet kutubxonalarining bilim va ta'lim markazlari sifatidagi ahamiyati haqida tushuncha beradi.