(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Axborot-resurs markazi (ARM) axborot va resurslardan foydalanishni ta'minlashda hal qiluvchi rol o'ynaydi. Ushbu maqolada tashqi va ichki ekologik omillarning ARM faoliyatiga ta'siri ko'rib chiqiladi. Tashqi omillarga texnologik yutuqlar, iqtisodiy sharoitlar, me'yoriy asoslar va ijtimoiy tendentsiyalar kiradi. Ichki omillar tashkiliy madaniyatni, resurslarning mavjudligini va ichki siyosatni qamrab oladi. Ushbu ta'sirlarni tushunish ARMlarning tez o'zgaruvchan muhitga moslashishi va rivojlanishi uchun juda muhimdir.