(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Maqolada olxo‘ri navlariga turli usullarda shakl berilganda olinadigon hosildorlik bir-biridan farq qilganligi, 2021-2023 yillar davomida olxo‘ri navlaridagi olingan hosildorlikgidan quydagilar aniqlandi. Bunda, olxo‘rining Berton Leto Chernosliv Samarqandskiy navlariga Kosasimon Avstriya butasi Siyrak yarusli hamda Kim grin butasi (KGB) usullarida shakl berishning olxo‘ri tuplaridagi hosildorligi yuqori bo‘lganligi qiyosiy nahlil qilingan. В статье выяснено, что урожайность, полученная при разной формировке сортов сливы, отличалась друг от друга, а также по урожайности сортов сливы за 2021-2023 годы. При этом проведен сравнительный анализ высокой продуктивности кустов сливы в способах формирования Бертона Лето Чернослива Самаркандского, Чашевидного Австрийского куста, Разреженного отводка и способа зеленого куста Кима (КГБ).