(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada Markaziy Osiyoning ilk o‘rta asrlardagi davlatchilik tarixining asosiy bo‘g‘inlaridan biri bo‘lgan Turk xoqonligining tashkil topishi, va kelib chiqishi qanday bulgani va u haqida ko‘plab ma’lumotlar aks etgan tarixiy manbalar haqida so‘z boradi. В данной статье говорится о становлении и происхождении Турецкого ханства, которое является одним из основных звеньев истории государственности в Средней Азии в раннем средневековье, и об исторических источниках, содержащих много сведений о нем. This article talks about the establishment and origin of the Turkish khanate, which is one of the main links in the history of statehood in Central Asia in the early Middle Ages, and the historical sources that contain a lot of information about it.