(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya. Maqolada Oʻzbekiston sharoitida yetishtirilayotgan xoʻjagʻatning oddiy navlarining vegetatsiya davrida fenologik fazalarning oʻtishi hamda ularning oʻzaro farqlari va mevalarining sifat koʻrsatkichlari, bir tupdagi meva og‘irligi olib borilgan tadqiqot natijalari berilgan. Shuningdek mevalarning pishish muddatlariga qarab hamda hosildorligi yuqori boʻlgan maqbul xoʻjagʻat navlari tavsiya qilingan. Абстрактный. В статье представлены результаты исследований перехода фенологических фаз в течение вегетации распространенных сортов хозяйства, выращиваемых в условиях Узбекистана, их взаимных различий и качественных показателей плодов, массы плодов на тот же куст. Также в зависимости от срока созревания плодов рекомендованы оптимальные фермерские сорта с высокой продуктивностью.