(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada faol uzoq umr ko‘rishning ijtimoiy-demografik tamoyillari haqida batafsil tahlil qilingan. Shuningdek, "Qarish" va "uzoq umr ko‘rish" tushunchalarining uslubiy mazmuni, ilmiy adabiyotlarda va strategik hujjatlarda taqdim etilgan faol uzoq umr ko‘rishning tariflari, faol uzoq umr ko‘rishni talqin qilishdagi yondashuvlar haqida to‘xtalib o‘tilgan. В данной статье дан подробный анализ социально-демографических принципов активного долголетия. Также обсуждается методологическое содержание понятий «старение» и «долголетие», нормы активного долголетия, представленные в научной литературе и стратегических документах, подходы к трактовке активного долголетия. This article provides a detailed analysis of the socio-demographic principles of active longevity. Also, the methodological content of the concepts of "aging" and "longevity", rates of active longevity presented in scientific literature and strategic documents, and approaches to the interpretation of active longevity are discussed.