(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
This article provides a comprehensive overview of the international trade in consulting services, highlighting its significance in the global economy and the factors driving its growth. It begins by establishing the critical role of consulting services in helping businesses navigate complex international landscapes. The article underscores the industry's expansive growth, driven by globalization, technological advancements, and the increasing complexity of regulatory environments. В статье представлен всесторонний обзор международной торговли консультационными услугами, подчеркивая их значимость в глобальной экономике и факторы, способствующие их росту. Начав с определения ключевой роли консультационных услуг в помощи бизнесу при работе на международных рынках, статья подчеркивает экспоненциальный рост отрасли, обусловленный глобализацией, технологическими достижениями и растущей сложностью нормативных сред. Ushbu maqolada xalqaro konsalting xizmatlaridagi savdo haqida keng qamrovli tahlil keltirilgan bo‘lib, uning global iqtisodiyotdagi ahamiyati va o‘sishini ta’minlovchi omillarni yoritib beradi. Maqola bizneslarning xalqaro bozorlarda faoliyat yuritishda yordam beruvchi konsalting xizmatlarining muhim rolini ta’kidlab, sohaning globalizatsiya, texnologik taraqqiyot va murakkab normativ muhitlar tufayli eksponensial ravishda o‘sishini ko‘rsatadi.