(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada konsalting xizmatlarining xalqaro savdosi tushunchasi batafsil yoritib berilgan. Bundan tashqari maqolada konsalting xizmatlarining turlari, shakllari, subyektlari va resurslari haqida ma’lumotlar keltirilgan. Muallif ushbu maqolada faqatgina zamonaviy konsalting xizmatlarini yoritib berish bilan cheklanib qolmasdan uning kelib chiqish tarixi va rivojlanish bosqichlarini keng o’rgangan. Maqola konsalting xizmatlarini sohasida izlanish olib borishning dolzarbligini, bugungi kundagi konsalting xizmatlarini ko’rsatuvchi yetakchi kompaniyalarining faoliyatini va boshqa mavzuga doir muhim masalalarni o’z ichiga olgan. В данной статье подробно объясняется понятие международной торговли консалтинговыми услугами. Кроме того, в статье представлена ​​информация о видах, формах, предметах и ​​ресурсах консультационных услуг. В данной статье автор не ограничился освещением современных консалтинговых услуг, а подробно изучил историю их возникновения и этапы развития. В статье отражена актуальность исследований в сфере консалтинговых услуг, деятельность сегодняшних ведущих компаний, предоставляющих консалтинговые услуги, и другие важные вопросы. This article explains in detail the concept of international trade in consulting services. In addition, the article provides information about the types, forms, subjects and resources of consulting services. In this article, the author did not limit himself to covering modern consulting services, but studied in detail the history of their origin and stages of development. The article reflects the relevance of research in the field of consulting services, the activities of today's leading companies providing consulting services, and other important issues.