(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
19-asrdan boshlab xorijiy tillarni oʻqitishning eng yangi tarixida adabiyotdan tashqari chet tillari madaniyatini tekshirishni birinchi marta 19-asrning ikkinchi yarmidagi zamonaviy til islohoti harakatida koʻrish mumkin. U maqsadli madaniyat haqida bilimga ega bo‘lish uchun maqsadli so‘zlashuvchi mamlakat haqida individual obyektlar va faktlarni bilish va to‘plashni o‘z ichiga olgan realiologiya deb ataladigan narsada o‘zini namoyon qiladi. In the more recent history of foreign language teaching since the 19th century, an examination of foreign language culture beyond literature can first be seen in the modern language reform movement of the second half of the 19th century. This manifests itself in a so-called Realiakunde, which involves getting to know and collecting individual objects and facts about the target language country in order to gain knowledge of the target culture. В новейшей истории преподавания иностранных языков, начиная с XIX века, исследование культуры иностранного языка за пределами литературы впервые можно увидеть в современном движении за языковую реформу второй половины XIX века. Оно проявляется в так называемой реалиологии, которая предполагает знакомство и сбор отдельных объектов и фактов о целевой стране с целью получения знаний о целевой культуре.