(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada konsept tushunchasi va uning til vositalari orqali ifodalanish masalalari yoritiladi. Konsept - ma'lum bir predmet yoki tushunchani ifoda etuvchi aqliy tasavvur bo'lib, lisoniy vositalar yordamida aniq va tushunarli tarzda ifodalanishi tahlil qilinadi. Konseptning leksik-semantik, grammatik, kontekstual va pragmatik jihatlariga e'tibor qaratiladi. Konsept mazmunini yoritishda so'z, so'z birikmasi, gap, matn kabi til birliklarining o'rni va ahamiyati, shuningdek, metafora, sinesteziya, paronomaziya kabi lisoniy vositalarning qo'llanilishi tushuntiriladi. Maqolada konseptning milliy-madaniy va lingvokulturologik kontekstdagi ifodalanish masalalariga ham e'tibor qaratiladi.