(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
The article analyzed the importance of operationalsearch activities in exposing crimes by the operational units of the internal affairs bodies and recommended a number of amendments and additions to the law of the Republic of Uzbekistan "on operational-search activities". O‘zbek tilining izohli lug‘atida tadbir [a. حدث – boshqarish, idora qilish; tejamkorlik; chora iloj, yo‘l-yo‘riq; harakat tarzi] Amalga oshirish, ro‘yobga chiqarish uchun yo‘l-yo‘riq va chora; maqsadni amalga oshirish yo‘lidagi ish, xatti-harakatning o‘zi; ma’lum maqsadni tashkiliy ravishda amalga oshiriladigan (bajariladigan) ish, ishlar[1] ma’nosida izoh berilgan. O‘zbekiston Respublikasi “Tezkor-qidiruv faoliyati to‘g‘risida”gi qonunida 16 ta tezkorqidiruv tadbirlarining nomlari va mazmuni bayon etilgan, lekin tezkor-qidiruv tadbirlari tushunchasiga ta’rif berilmagan. Tezkor-qidiruv faoliyati sohasida ilmiy izlanishlar olib borgan ayrim huquqshunos olimlar tomonidan “tezkor-qidiruv tadbirlari” tushunchasiga turlicha ta’riflar berilgan. [1] O‘zbek tilining izohli lug‘ati: 80000 ga yaqin so‘z va so‘z birikmasi. J.III.N–Tartibli/ Mas’ul muharrir A.Madvaliyev. –T.: «O‘zbekiston nashriyoti» davlat unitar korxonasi, 2020. –B.636.