(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Tasodifiy jarayonlar iqtisodiyot, muhandislik, moliya, va boshqa ko'plab sohalarda muhim ahamiyatga ega. Ushbu jarayonlarni tahlil qilish va prognozlash qobiliyati qaror qabul qilish, resurslarni taqsimlash va kelajakdagi vaziyatlarni oldindan bilish imkoniyatini beradi. Shu sababli, tasodifiy jarayonlarni dastlabki tahlil qilishning samarali metodologiyasini ishlab chiqish dolzarb va muhim masala hisoblanadi. Случайные процессы имеют важное значение в экономике, инженерии, финансах и многих других областях. Анализ и прогнозирование этих процессов позволяет принимать обоснованные решения, распределять ресурсы и предвидеть будущие ситуации. Поэтому разработка эффективной методологии предварительного анализа случайных процессов является актуальной и важной задачей. Random processes play a crucial role in fields such as economics, engineering, and finance. The ability to analyze and forecast these processes aids in decision-making, resource allocation, and predicting future scenarios. Thus, developing an effective methodology for the preliminary analysis of random processes is a pertinent and significant task.