(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ушбу мақолада муаллиф томонидан товламачилик жинояти, уни тушунчаси, товламачилик жинояти учун жавобгарлик масаласи, ушбу товламачилик жинояти бўйича олиб бориладиган терговга қадар текширув харакатлари, этибор берилиши лолзим бўлган холатлар ҳамда ушбу турдаги жиноятларда ҳуқуқни қўллаш фаолиятини такомиллаштириш юзасидан тегишли таклиф ва тавсиялар берилади. In this article, the author presents the crime of extortion, its concept, the issue of responsibility for the crime of extortion, investigation actions before the investigation of this crime of extortion, situations that require attention, and relevant suggestions and recommendations regarding the improvement of law enforcement activities in this type of crime.