(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Bu olamda yashar ekanmiz turli xil umr yo`llariga, chalkash taqdirlarga duch kelamiz. Shunday chalkash taqdirlardan biri bu Raxim Saidovning hayot yo`lidir. Inson borki o`z taqdirini, baxtini boshqa bir inson siymosida ko`rmoqlikni istaydi va ko`rishga intiladi ham. U ham ilmli, ziyoli Akademik olim bo`lishiga qaramay bir qizga ko`ngil qo`ydi. Biroq Raxim saidovning xarakteriga mutlaqo zid xarakterga ega ayol bilan munosabat qurish juda ham xavfli edi. Shunday ham bo`ldi. Bu ayol sababli hayotida juda ko`p ko`ngilsiz voqealar, urush-janjallar bo`lib turardi. Biroq bu ayolning bir xandon otib kulishi va chiroyli tabassumi hamma uning g`am-u g`ussalarga nuqta qo`yardi.Raxim Saidovni xotini vafot etdi. Qotillik! Rahim Saidovning bir maromda kechayotgan hayotida tub burilish yuz berdi. Mudhish jinoyat uning suyukli rafiqasini hayotdan erta olib ketdi. Hali ayoli tuprog‘i sovushga ulgurmay, baxtsiz erkakni taqdirning navbatdagi zarbalari esankiratib qo‘ydi. Jinoyat tekshiruvi ayolining shu damgacha undan yashirib kelgan sirlarini yuzaga chiqardi. Aza ochib qayg‘usiga botib o‘tirishi kerak bo‘lgan Rahim Saidov yechimsiz jumboqlar ortidan iz olishiga to‘g‘ri keldi. Kim biladi, agar fojia yuz bermaganida, u ayolini o‘zi o‘ylagancha to‘kis bila olarmidi? Mazkur jumboqlar uni qanday kutilmagan voqealarga yetaklar ekan? U juda yomon tushkunliklar dengiziga g`arq bo`ldi va ko`p o`tmay suyukli farishta xotinidan nafratlandi ham. Biroq ko`p o`tmay xotini xudbin bo`lsada erini o`ylaganini o`ylab nafratlangani uchun o`zidan xafa bo`lib ketdi. Ayol vafot etdi, biroq kim o`ldirdi ? , Nima uchun o`ldirdi? , Qotil balki ichimizdadir , aslida kim haq ? Ushbu savollarga ushbu maqolamiz davomida aniq va ravshan javob olamiz.