(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqola mavzusi ta’lim jarayoni bilan bogʻliq holda qoʻllaniladigan oʻyinlarga qaratilgan. Boshlangʻich sinflarda oʻqitishda didaktik oʻyinlarning oʻrni qanday ekanligini aniqlashdan iborat. Shuning uchun birinchi navbatda didaktik oʻyin nima ekanligini aniqlab olish kerak. Maqola nafaqat "didaktik oʻyin" atamasi bilan bogʻliq, balki ularning tipik xususiyatlarini tavsiflovchi va ularni bir necha toifalarga ajratadigan xarakterga ega. Bundan tashqari, ularning oʻqitishdagi ahamiyatini tushuntiradi va darslarda ulardan foydalanishning afzalliklari va kamchiliklarini koʻrsatadi. Данная статья посвящена играм, используемым в образовательном процессе. Определить роль дидактических игр в начальном школьном образовании. Поэтому прежде всего необходимо определить, что такое дидактическая игра. Статья не только связана с термином «дидактические игры», но и описывает их характерные черты и делит их на несколько категорий. Это также объясняет их важность в обучении и показывает преимущества и недостатки их использования в классе. This article is devoted to games used in the educational process. Determine the role of didactic games in primary school education. Therefore, first of all, it is necessary to define what a didactic game is. The article is not only related to the term "didactic games", but also describes their characteristic features and divides them into several categories. It also explains their importance in teaching and shows the advantages and disadvantages of using them in the classroom.