(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Мақолада иқтисодий ва ижтимоий географиянинг назарий жихатлари ва тарихи ёритиган, мазмунга кўра иқтисодий географияга ўз хиссасини қўшнаг олимларнинг ишлари ҳам кўрилган маълумотлар ўзимизнинг юртимизда ҳам қадимдан мавжуд бўлган. Иқтисодий географияни ёки унга асос бўлган фан йўналишларининг шаклланишида бошқа олимларнинг хизмати ҳам сезиларли бўлган.