(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqola Eftalitlar (Eftalitlar) va O'rta Osiyodagi Turk xoqonligi davridagi ijtimoiy munosabatlarni o'rganadi. U turli etnik guruhlar, ijtimoiy tuzilmalar, savdo va madaniy almashinuvlarning o'zaro ta'sirini o'rganadi. Tadqiqotda ushbu davrdagi ijtimoiy munosabatlar dinamikasini tahlil qilish uchun tarixiy matnlar, arxeologik dalillar va zamonaviy tarixshunoslik usullaridan foydalaniladi.