(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada ichki auditning ilmiy va amaliy asoslarini ishlab chiqishda sanatoriy-sog'lomlashtirish muassasalarining iqtisodiy o'sishini ta'minlash muammolari aniqlangan. Sanatoriy-sog'lomlashtirish muassasalarining ichki audit xizmatining o'rni va ichki nazorat tizimining ishonchliligi, shuningdek ularni qo'llashning uslubiy asoslari va usullari baholandi. Илмий изланишга асосланиб таклиф ва xulosalar keltirilgan. В данной статье определены проблемы обеспечения экономического роста санаторно-оздоровительных учреждений при разработке научно-практических основ внутреннего аудита. Оценивалась роль Службы внутреннего аудита санаторно-оздоровительных учреждений и надежность системы внутреннего контроля, а также методические основы и методы их применения. Приводятся предложения и выводы, основанные на научных исследованиях. This article identifies the problems of ensuring the economic growth of Sanatorium-wellness institutions in the development of scientific and practical foundations of internal audit. The role of the Internal audit Service of Sanatorium-wellness institutions and the reliability of the internal control system, as well as the methodological foundations and methods of their application were evaluated. Suggestions and conclusions are made based on scientific research.