(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada klishe haqida umumiy tushuncha, unga bog ‘liq bo‘lgan ko‘nikmalar hamda qo‘llanilish uslublarining o‘ziga xosligi, shu mavzuga doir bajarilgan ilmiy tadqiqot ishlari haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, yapon tilidagi klishening o‘zbek tiliga tarjimasi tahlil qilinadi. This article describes the phenomenon of using cliché words in simultaneous interpretation, one of the main units of lingvoculturology, its introduction into science, research conducted by various linguists in this section, and their views. Also, translation of cliché into uzbek language is also analised.