(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada hozirgi glaballashuv jarayonida eng dolzarb masalalardan biri bo’lgan gender tenglik munosabatlari va ayollar huquqiy madaniyati muommolarining nazariy va amaliy jihatlarini taxlil etiladi. Glaballashuv, gender tenglik, munosabatlar, ayollar huquqiy madaniyati, nazariy va amaliy jihatlar.В данной статье анализируются теоретические и практические аспекты проблемы гендерного равенства и женской правовой культуры, которая является одной из наиболее актуальных проблем в современном процессе глобализации. This article analyzes the theoretical and practical aspects of the problems of gender equality and women’s legal culture, which are one of the most pressing issues in the current globalization process .