(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Mazkur maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida adabiyot darsliklarini o‘qitishda zamonaviy texnologiyalar asosida qo‘llaniladigan metodlar va o‘quvchilarga mavzuni qulay va oson tushunishlari uchun qo‘llaniladigan uslublar va tavsiyalar keltirilgan. Jumladan ushbu metodlar, usullar va tavsiyalar bakalavr bosqichida o‘qiyotgan talabalarning mustaqil ta’limlar va o‘quv amaliyot jarayonlarida shakllangan tajribalariga asoslanib Rahmat Fayziyning “Hazrati inson" romanidan parcha mavzusida yoritib berilgan.