(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
This annotation provides an introduction to the typology of the morphological stage in English and Uzbek languages. It starts offevolved and explaining the magnitude of morphology in language shape and its function in conveying meaning and grammatical relationships. The article then compares the morphological traits of English and Uzbek. Bu annotatsiya ingliz va o‘zbek tillarida morfologik bosqich tipologiyasi bilan tanishtirish imkonini beradi. U morfologiyaning til shaklidagi kattaligini va uning ma'no va grammatik munosabatlarni yetkazishdagi vazifasini tushuntirishdan boshlanadi. Keyin articleda ingliz va o‘zbek tillarining morfologik belgilari taqqoslanadi. Данная аннотация представляет собой введение в типологию морфологического этапа в английском и узбекском языках. Он начинается с объяснения величины морфологии языковой формы и ее функции в передаче значения и грамматических отношений. Затем в статье сравниваются морфологические особенности английского и узбекского языков.