(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Milliy musiqa san’atimiz bo‘lmish maqomlarning asl negizi va tarixiy rivojlanish bosqichlari hususida gap borganda Xorazm maqomlarini tadqiq etish judayam o‘rinlidir. Aytim va chertim yo‘llarining shakllanish omillari sifatida Shashmaqom va Xorazm madaniy xayoti va unda yashab ijod etgan bir qator xonanda, sozanda, batakorlar xaqidagi ma’lumotlar maqolamizdan o‘rin olgan.