(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Инсонларнинг овқат рационида сабзавотларнинг аҳамияти беқиёс. Чунки улар одам организмини пектин моддалари, клетчатка, минерал элементлар, органик кислоталар ва углеводлар билан таъминлайди. Ана шу сабзавотлар орасида ширин қалампир ўзига хос ўрин тутган экин тури ҳисобланади. Ширин қалампир Республиканинг барча ҳудудларида катта майдонларда етиштирилади