(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada o‘zbek milliy musiqa san’atiga qashqar rubob cholg’usining kirib kelish tarixi hamda turli davrlardagi faoliyati haqida fikr yuritilgan. Sharq mutafakkirlari, musiqashunos olimlari va atoqli sozandalarining cholg‘u ijrochiligi va ansambliga oid qarashlari hamda musiqiy merosi keng yoritilgan.