(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
This article examines the development of the English language and its influence on other languages. The purpose of the study is to analyze the historical and sociocultural factors that contributed to the development of the English language, as well as to study its influence on other languages of the world. Ushbu maqolada ingliz tilining rivojlanishi va uning boshqa tillarga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotning maqsadi ingliz tilining rivojlanishiga hissa qo‘shgan tarixiy va ijtimoiy-madaniy omillarni tahlil qilish, shuningdek, uning dunyoning boshqa tillariga ta’sirini o‘rganishdir. В данной статье рассматривается развитие английского языка и его влияние на другие языки. Цель исследования – проанализировать исторические и социокультурные факторы, способствовавшие развитию английского языка, а также изучить его влияние на другие языки мира.