(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada xozirgi kunda bolalar jarrohligi, urologiyasi hamda pediatriyaning dolzarb muammolaridan biri hisoblandigan bolalarda uchraydigan buyraklar tug’ma nuqsonlari natijasida kelib chiqadigan turli xildagi obstruksiyalarni erta tashxislash va unlarning oqibatida hosil bo’lgan gidronefrotik o’zgarishlarning klinik kechishi, tashxislash usullari hamda qo’llanilgan davo taktikalarining taxliliy natijalari haqida so’z yuritiladi.